Last ned sorteringsguiden

Er det vanskelig å tid til kildesortering når småbarna kommer i hus? Husk at dine gode vaner også gir barna gode vaner. Denne guiden passer like godt til barna som til de voksne.

Last ned sorteringsguiden, skriv den ut og heng den opp der dere sorterer avfallet.

Sorteringsguide for bleieskiftarbeidere

Sorteringstips #1

Smoothiespruteren, babyoljeflasken, shampoflasken og våtserviettholderen sorteres som plastemballasje. Skyll og tøm (eller sprut ut) for rester før du sorterer. Husk at våtserviettene skal i restavfallet.

Sorteringstips #2

Tøm glass og blikkbokser med barnemat for matrester og skyll i kaldt vann. Sorterer du disse som glass– og metallemballasje blir de råstoff til nye produkter.

Sorteringstips #3

Barn har mange leker som lager lyd og lys. Når de går i stykker kan de kan leveres gratis til butikker som selger slike produkter, eller til gjenvinningsstasjonen. Produkter på strøm eller batteri kan inneholde miljøfarlige stoffer, og sorteres som EE-avfall.

Sorteringstips #4

Det er mye god barnemat i frukt og grønt. Både skall fra bananer og avokadoer sorteres som matavfall hvis denne ordningen er i din kommune. Hvis ikke, sorteres det som restavfall.

Sorteringstips #5

Bleier og smokker legges i restavfallet. Gjerne pakk bleien i en pose slik at det ikke blir lukt. Mange norske kommuner har nå tilskudd til tøybleier og på Tøybleia finner du oversikt over hvilke kommuner som har tilskuddsordning for tøybleier.

Sorteringstips #6

Esker til babygrøt og morsmelkerstatning sorteres som papir. Det samme gjelder macaroniesken, melkekartongen og havregrynsposen.

Sorteringstips #7

Klær og sko som er blitt for små kan gis bort til andre. Dersom klærne ikke gis bort, kan de vaskes og leveres inn som tekstiler og sko uansett hvor dårlig forfatning de er i. Ødelagte klær og tekstiler med flekker på blir da til nye pussefiller, råstoff til nye klær, isolasjonsmatter og mye mer.