Sorteringsguide grillmesteren

Last ned sorteringsguiden

Er det vanskelig å få alle medgrillere og grillgjester til å sortere riktig – eller trenger du en liten huskeliste for hva som skal sorteres hvor?

Last ned sorteringsguiden, skriv den ut og heng den opp der grillerne og grillgjestene sorterer avfallet.

Sorteringsguide for grillmesteren

Sorteringstips #1

Festen er ikke over for tomme flasker uten pant og boksematbokser. Tøm for matrester og skyll i kaldt vann. Sorterer du disse som glass– og metallemballasje blir de råstoff til nye produkter.

Sorteringstips #2

Både pølseinnpakningen, potetsalatboksen og ketsjupflasken sorteres som plastemballasje. Ja – og det samme gjelder mange isinnpakninger og plast som grønnsakene er pakket i. Skyll og rist slik at det blir tomt for matrester.

Sorteringstips #3

Ta med panten neste gang du handler! Selv en tom flaske er full av energi, og mange blir overrasket over hvor stor miljøgevinst panting faktisk gir.  Sjekk ut pantekalkulatoren!

Sorteringstips #4

Det blir ikke grillstemning uten det grønne tilbehøret! Avokadoskall- og stein, løkskall, tomatstilk og maiskolbestangen sorteres som matavfall hvis denne ordningen er i din kommune. Hvis ikke, sorteres det som restavfall.

Har du salat og grillmat til overs? Finn gode restematoppskrifter hos Matvett.

Sorteringstips #5

Marinadepakken er nærmest umulig å få tom for matrester – og derfor har den det best i restavfallet slik at den ikke ødelegger for gjenvinningen av plastemballasjen. Engangsgriller kan også gå i restavfallet, men de må være helt kalde før du kan gjøre det. Bruk en flaske vann for å få den kald fortere. Griller du innimellom med engangsgrill kan en bærbar flergangsgrill være et godt alternativ – da bidrar du til å skape mindre søppel!