Ai ai fiesta!

Visste du at vi bare i Norge spiser over 14 millioner tacomiddager i året? Nesten halvparten av oss spiser taco minst en gang i måneden. Alle disse tacomiddagene gjør at vi kaster nesten 100 tonn taco-emballasje hver uke. Da blir det viktig å sortere emballasjen!

Her er guiden alle taco-spisere har ventet på!

Last ned sorteringsguiden

Er det vanskelig å få de andre til å kildesortere riktig eller trenger du en liten huskeliste for hva som skal sorteres hvor?

Last ned sorteringsguiden, skriv den ut og heng den opp der dere lager tacoen eller sorterer avfallet.

Sorteringsguide for Taco-lovers

Sorteringstips  #1

Krydderposen og tacopakken ristes tomt for innhold og sorteres som papir.

Sorteringstips #2

Fyll tacosausglasset med vann, sett på lokket, rist glasset og hell ut vannet. Sorter om glass– og metallemballasje og vips kan dine glass bli til nye glassprodukter! Aluminiumsfolien du har hatt rundt tortillalefsene kan fint brukes flere ganger og  sorteres etter hvert som glass– og metallemballasje.

Sorteringstips  #3

Både kjøttdeigpakken, tortillalefseposen, tortillashipsposen og rømmebegeret sorteres som plastemballasje. Ja – og det samme gjelder osteinnpakningen og plast grønnsakene er pakket i. Skyll og rist slik at det blir tomt for matrester.

Sorteringstips #4

Det blir ikke taco uten det grønne tilbehøret! Avokadoskall- og stein, løkskall og tomatstilk sorteres som matavfall hvis denne ordningen er i din kommune. Hvis ikke, sorteres det som restavfall.

Har du salat, tortillas, ostebiter og kjøttdeigrester til overs? Lag tortillapizzaer av matrestene! Server med salat, rømme og tacosaus.

Sorteringstips #5

Ta med panten neste gang du handler. Selv en tom flaske er full av energi, og mange blir overrasket over hvor stor miljøgevinst panting faktisk gir.  Sjekk ut pantekalkulatoren!