Sorteringsguide for studenter

Last ned sorteringsguiden

Er det vanskelig å få de andre i kollektivet med på kildesorteringen eller trenger du en liten huskeliste for hva som skal sorteres hvor?

Last ned sorteringsguiden, skriv den ut og heng den opp der dere sorterer avfallet.

Sorteringsguide for studenter

Sorteringstips #1

Det er nok av anledninger til å spe på studentbudsjettet med pantekroner utover studieåret. Ta med panten neste gang du handler!

Sorteringstips #2

Halvåpne øyner og nytraktet kaffe i hånden! Både filter og grut kan sorteres som matavfall hvis denne ordningen er i din kommune. Hvis ikke, sorteres det som restavfall.

Sorteringstips #3

Spagettiposen og snusboksen sorteres som plastemballasje. Husk å tømme lokket for gufne snusbleier og legg disse i restavfallet.

Sorteringstips #4

Festen er ikke over for tomme flasker uten pant og boksematbokser. Tøm for matrester og skyll i kaldt vann. Sorterer du disse som glass– og metallemballasje blir de råstoff til nye produkter.

Sorteringstips #5

Å nei! Kaffen er klar, men ynglingskoppen knust. Pakk den knuste koppen inn og legg den i restavfallet. Kulepennen skal også i restavfallet når den har skrevet seg ferdig.

Sorteringstips #6

Både utskrevne skriveblokker og lasagneesker sorteres som papir. Ja – og det samme gjelder macaroniesken, melkekartongen, pizzaesken, havregrynsposen, tacoesken og sixpackinnpakning i papp. Ps: er du ekstra flink tar du bort plastvinduer og sorterer denne i plastemballasjen for maks gjenvinning.

Sorteringstips #7

Det kan fort gå noen ører varme på lesesalen i løpet av studieåret. Når det skurrer og blir stille i headsettet kan det leveres til butikk som selger headset, eller til en gjenvinningsstasjon. Produkter som går på strøm eller batteri kan inneholde miljøfarlige stoffer, og sorteres derfor som EE-avfall.